Programlehetőségek

Közismert tény, hogy Szováta, egyedülálló sós gyógyvizeinek köszönhetően, nem csak Székelyföld, hanem Kelet-Európa egyik legismertebb, legkedveltebb, leglátogatottabb üdülőhelye. A Patakmajor kemping kiváló szálláshely mindazok számára, akik hosszabb időre, vagy akár csak egy pár napra szeretnék élvezni a szovátai gyógyvizek csodásan jótékony hatását, ugyanakkor vendégeink közül sokan a parajdi sóbánya rendszeres látogatói, turisztikai vagy gyógykezelési célból egyaránt.
A Patakmajor kemping elhelyezkedésének köszönhetően kitűnő kiinduló pontként szolgál a Sóvidék és Székelyföld megismeréséhez, kiemelt érdekeltségű látnivalói és nevezetességei meglátogatásához.  A parajdi sószoros, Korond fazekasmestereinek vására, Tamási Áron farkaslaki emlékműve, Orbán Balázs székelykapui, Székelyudvarhely szoborparkja csupán egy órányi autózással elérhetőek kempingünkből.

Egynapos csillagtúrák alatt gyönyörű körutat tehet a kirándulni vágyó vendég a Gyergyói-medencébe, meglátogatván Gyergyószentmiklós és környéke nevezetességeit,innen továbbmenve pedig eljuthat a páratlan szépségű Gyilkos-tóhoz és a Békás-szoros sziklarengetegébe. Azon vendégeink számára akik ebbe az irányba kívánnak kirándulni ajánljuk, látogassák meg a csomafalvi Borsika panziót.

Más irányba menet, Székelyudvarhelyről a borvizeiről híres Homoródfürdőn át a Csíki-medencébe ér a látogató. A csíkszeredai Mikó-vár, a madéfalvi veszedelem emlékműve, a szentimrei büdös barlang csak egy pár példa a környék látnivalóiból. Csíkszeredában járva nem szabad elkerülni a világhírű pünkösdi búcsú színhelyét, a somlyói kegytemplomot és a Somlyó-hegy nyergét.