Programe

Este binecunoscut faptul că Sovata, datorită apei sale sărate unice, este una dintre cele mai cunoscute, cele mai populare și cele mai vizitate stațiuni turistice nu numai în Secuime, ci în toată Europa de Est. Campingul Stâna de Vale este o locație excelentă pentru toți cei care doresc să se bucure de beneficiile minunate ale băilor sărate din Sovata pentru o perioadă lungă de timp sau doar pentru câteva zile. În același timp, mulți dintre oaspeții noștri sunt vizitatori regulați ai salinei din Praid.

Datorită așezării sale avantajoase, campingului Stâna de Vale este un punct de plecare excelent pentru explorarea Ținutului Sării și a Secuimii, cu scopul de a vizita obiectivele turistice principale din împrejurimi. Atracțiile, precum Canionul de Sare de lângă Praid, târgul vaselor de lut al maiștrilor de la Corund, casa părintească și monumentul lui Tamási Áron din Lupeni, porțile secuiești ale lui Orbán Balázs de la Băile Seiche, parcul de sculptură din Odorheiu Secuiesc, sunt toate la doar o oră distanță de mers cu mașina.

În cadrul unei excursii de o zi puteți face un tur frumos în Depresiunea Gheorgheni, vizitând centrul istoric și atracțiile orașului Gheorgheni, de aici vizitând Lacul Roșu și Cheile Bicazului, ambele obiective de o frumusețe rară și de neegalat. Pentru oaspeții noștri care doresc să facă o excursie în această direcție, vă recomandăm un popas la Pensiunea Borsika din Ciumani.

Urmând altă direcție, din Odorheiu Secuiesc, vizitatorul poate ajunge trecând prin Băile Homorod (localitate renumită mulțumită surselor sale de apă naturală) în Depresiunea Ciuc. Cetatea Mikó din Miercurea Ciuc
sau Sântimbru-Băi („Băile Pucioasa”) sunt doar câteva exemple ale atracțiilor zonei. Trecând prin Miercurea Ciuc, să nu evitați să vizitați locul pelerinajului anual de Rusalii de renume mondial de la Șumuleu Ciuc: Mănăstirea Franciscană din Șumuleu, respectiv altarul de pe Muntele Șumuleului.